Служители на МВР ще изпълнят заканите си да протестират по време

...
Служители на МВР ще изпълнят заканите си да протестират по време
Коментари Харесай

Полицейски протест посреща делегатите за европредседателството

Служители на Министерство на вътрешните работи ще изпълнят заканите си да стачкуват по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. 

От Синдикалната федерация на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че на 11 януари, когато се чака да бъде даден публично стартът на председателството, ще излязат на митинг.

СФСМВР възнамерява два митинга - единият на бул. " Брюксел ", а другият на кръстовището на Орлов мост. Членове на синдиката ще отправят послания към делегациите, идващи за формалното разкриване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

В часовия диапазон 16.30 – 17.00 часа, протестиращите чиновници в Министерство на вътрешните работи ще „ посрещат “ делегациите с плакати, като митингът ще продължи в 18.15 часа в региона на Народния спектакъл „ Иван Вазов “.

СФСМВР продължава своите протестни дейности с настояванията за нарастване на 15% на главните хонорари на работещите в Министерство на вътрешните работи, обвързване на заплатите със социалноизмерим индикатор и нов Закон за Министерство на вътрешните работи. 

Следващата дата, на която ще стачкуват членовете на СФСМВР е 25 януари 2018 година, когато ще се поведе и срещата на министрите на вътрешните работи от Европейски Съюз в България. Протестът ще стартира в 11.00 часа в региона на НДК.

Успоредно с това, СФСМВР продължава своята акция с билбордове, съдържащи послания към идващите делегации.

Заканата за митинги по време на европредседателството беше отправена от служителите на реда още през лятото на 2017, когато беше извършен първият им огромен митинг. 

Още четири заявки за митинги са подадени за 11 януари. Протестите са свързани с решението на Министерския съвет, с което беше дадена зелена светлина за построяването на втори кабинков въжен превоз в Банско.

На 2 януари са подали заявление от Гражданска самодейност за сувернитет на България. На 4 януари са подали от Бъдеще за община Банско, които поддържат решението на Министерски съвет. На 8 януари са подали от Дунавско-карпатска стратегия България, които желаят анулация на решението на Министерски съвет. На същата дата заявление са подали и от Природа за хората и районите, те са в поддръжка на решението на Министерски съвет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР